Lato jeszcze trwa, więc staram się jeść dużo surowizny.
Składniki:
3 duże i soczyste pomidory
1 cukinia
1 papryka
szczypior
garść świeżego kopru
garść świeżej bazylii
oliwa z oliwek
przyprawy do smaku wedle uznania
ew. woda, jeśli nie chcesz, aby zupa była tak gęsta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucam do blendera i miksuję, doprawiam do smaku i wcinam.
Zupka - chłodnik jest idealna na cieplejsze dni. Jest bardzo syta, wysiadam w połowie miseczki.
Jej gęstość sprawia, że świetnie sprawdza się również jako sos, np. do makaronu.

Witamy wśród roślinożernych!!! ;) Powiem Ci, że napisanie na blogu, że przechodzi się na weganizm, to najlepszy sposób żeby powstrzymać się od jedzenia sera. Nie można przecież być gołosłownym i oszukiwać ludzi, którzy tu zaglądają :)
OdpowiedzUsuńA zupa była wyśmienita i bardziej sycąca niż taka zwykła gotowana.